-
Pagrindinis
-
ŽALIOJI
-
LONG JING žalioji arbata (5 g.)
LONG JING žalioji arbata (5 g.)
- Arbatos rūšis: Žalioji arbata
- Kokybės klasė: AAAAA
- Geriausia iki: 2026 06 28
- Stilius: Biri arbata
- Pakuotė: Doy-pack maišelis
- Svoris: 5 gramai
Perkant 5 arba daugiau kaina tik 093 €
Perkant 10 arba daugiau kaina tik 088 €
LONG JING / DRAGON WELL / DRAKONO ŠULINYS - Viena iš populiariausių ir mylimiausiu arbatų Kinijoje. Neįtikėtinai estetiška, šviesi, intriguojanti. Jos istorija tęsiasi jau tūkstantį šimtą metų, ir visą šį laiką Longjing yra auginama, renkama ir tvarkoma Kinijos ūkininkų ir valstiečių didžiuliuose plantacijų laukuose, kurie driekiasi šimtus kvadratinių kilometrų aplink Hangzhou miestą, Zhejiang provincijoje. Ši arbata taip pat yra gaminama Yunnan ir Sichuan provincijose, bet tikrąją Longjing arbata yra laikoma ta kuri augo Hangdžou provincijoje. Skirtingai nuo kitų Kinijos arbatų Longjing gamybai naudojamos tik viršutiniai lapeliai. Švelnios, jaunos, šviesiai žalios miniatiūrinės "adatos". Rinkti šią arbatą reikia labai daug laiko ir pastangų. Jauni ūgliai yra mažo dydžio ir sausi yra labai lengvi. Užplikyta ši arbatą įgauna ryškiai geltonos spalva. Jei ja perlaikyti, spalva bus daug tamsesnė ir arbata turės šiek tiek kartumo. Taip nereikia daryti. Neleiskite tam įvykti. Gerkite Longjing, kol ji yra „lengva“. Ji skleidžia nuostabiai šviesų ir „linksma“ gėlių aromatą. Aromatą, kuris yra įsimenamas iškarto ir visam laikui. Arbata pasižymi harmoningu skoniu ir šiek tiek saldžiu poskoniu.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 60 – 90° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 2 – 4 minutėms. Žalioji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių. Laikant ilgiau nei 5 – 7 minutes, arbata apkarsta – tai „sugadintos“ arbatos požymis.
Arbatos rūšis: Žalioji arbata
Kokybės klasė: AAAAA
Geriausia iki: 2026 06 28
Stilius..