-
Pagrindinis
-
BALTOJI
-
WHITE PEONY (BAI MU DAN) baltoji (BAI CANG / 2012 m.) arbata (100 g.)
WHITE PEONY (BAI MU DAN) baltoji (BAI CANG / 2012 m.) arbata (100 g.)
- Arbatos rūšis: Baltoji arbata
- Kokybės klasė: AAAAA+
- Geriausia iki: Neribojama
- Stilius: Presuota arbata
- Pakuotė: Popierinė pakuotė / PP maišelis su Zip-lock užsegimu
- Svoris: 100 gramų
WHITE PEONY (BAI CANG) - Baltoji arbata, skinama pavasarį - balandžio pradžioje. Jai būdingas salsvas vynuogių, meliono, džiovintų pievos gėlių, grūdų aromatas ypatingai švelni grietinėliška tekstūra. Balandžio pradžioje skinamas vienas pumpuras ir du išsiskleidę lapeliai. Greitai išdžiovinami. Sezono pradžioje yra gana vėsu, todėl lapeliai auga lėčiau, sukaupdami daugiau polifenolių, kurie suteikia arbatai daugiau svarumo. Vėliau skinta arbata turėtų agresyvesnį poskonį,labiau sutrauktų, džiovintų burną.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų (1 – 2 arbatinių šaukštelių)
arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 65 – 80° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 3 – 8 minutėms, kol pritrauks arba kol išgausite norimą arbatos intensyvumą... Baltoji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių.
Arbatos rūšis: Baltoji arbata
Kokybės klasė: AAAAA+
Geriausia iki: Neribojama
Stiliu..