JUODASIS (Ripe) – dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.
RISE OF THE PHOENIX
Yunnan Tulin Tea Industry Co., Ltd - Vienas žinomiausių Pu-Erh gamintojų. Įmonė įsikūrusi Nanjiano apygardoje, Dali rajone, Jananio provincijoje. Gamyklos arbatos plantacijos driekiasi Ulyanshan kalnų, šiaurinės dalies, šlaituose. Kompanijos logotipas - žalias Ulyanshan kalnų atvaizdas, apsuptas dviejų Feniksų. 2008 m. įmonė gavo sertifikatą, patvirtinantį ekologišką savo produktų statusą. Tad nuo to laiko, arbatos gamybai naudojamos tik ekologiškos žaliavos, auginamos nenaudojant cheminių trąšų. Tulin specializuojasi išskirtinai presuoto Pu-Erh'o gamyboje, o tokios jos serijos kaip 852 ar T868 jau tapo klasika ir plačiai vertinamos Pu-Erh arbatos žinovų.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.