-
Pagrindinis
-
RIPE (SHU / JUODA)
-
Ripe Pu-Erh (LAO CHA TOU / 2018 m.) arbata (150 g.)
Ripe Pu-Erh (LAO CHA TOU / 2018 m.) arbata (150 g.)
- Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
- Kokybės klasė: AAAAA
- Geriausia iki: Neribojama
- Stilius: Biri arbata
- Pakuotė: Kartono dėžutė
- Svoris: 150 gramų
MENGHAI LAO CHA TOU - Tai unikalus Pu-Erh'as. Siekiant žaliąją arbatą paversti paruoštu Pu-Erh'u, naudojama taip vadinama Wodui technologija (šlapių arbatos lapų krūvos maišymas fermentacijai pagerinti). Cha Tou Pu-Erh'as randamas krūvos dugne, kur visuomet būna karščiau ir palyginti didelė drėgmė. Dėl to, šios rūšies Pu-Erh'o fermentacijos laipsnis aukščiausias ir jis pasižymi karameliniu prieskoniu. JUODASIS (Ripe) - dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.
Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
Kokybės klasė: AAAAA
Geriausia iki: Neribojama
Stilius:..