-
Pagrindinis
-
PU-ERH
-
TUO CHA
-
Ripe Pu-Erh (su ROŽIŲ ŽIADAIS / 2011 m.) arbata
Ripe Pu-Erh (su ROŽIŲ ŽIADAIS / 2011 m.) arbata
- Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
- Kokybės klasė: AAAAA+
- Geriausia iki: Neribojama
- Stilius: Presuota arbata
- Pakuotė: Aliuminio folija / PP maišelis su Zip-lock užsegimu
- Svoris: 30/50/100/250 gramų
2011 metų fermentuota Pu-Erh arbata iš Yunnano provincijos Kinijoje. Baigus fermentacijos procesą, arbata presuojama kartu su ką tik nuskintais rožių žiedais, todėl perima jų aromatą ir skonio natas. Užpilas šviesiai rudos, gintaro spalvos. Skonis saldus ir labai gaivus. Užplikius arbatą aiškiai jaučiamas rožių žiedų kvapas. JUODASIS (Ripe) - dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.
Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
Kokybės klasė: AAAAA+
Geriausia iki: Neribojama
Stilius..