-
Pagrindinis
-
RAW (SHENG / ŽALIA)
-
Raw Pu-Erh (BULANG MOUTAIN / 2018 m.) arbata (250 g.)
Raw Pu-Erh (BULANG MOUTAIN / 2018 m.) arbata (250 g.)
- Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
- Kokybės klasė: AAAAA+
- Geriausia iki: Neribojama
- Stilius: Biri arbata
- Pakuotė: Doy-pack maišelis
- Svoris: 250 gramų
Raw Pu-Erh (BULANG MOUTAIN / 2018 m.) - Švelnaus skonio Raw Pu-Erh arbata kilusi iš pietvakarių Kinijos, Bulango kalno šlaitų. Dėl puikaus dirvožemio ir šilto bei drėgno klimato, baigus minimalų oksidacijos procesą, gaunama nestipri, labai švelni ir kvapni arbata. Skonis minkštas, be kartėlio. Puikiai „laiko“ tris plikimus. ŽALIASIS (Raw) - tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.
Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
Kokybės klasė: AAAAA+
Geriausia iki: Neribojama
Stilius..