LONG YU - Tai vyriausiojo arbatos gamybos inžinierius Bai Wen Xiang kūrinys. Long Yu Pu-Erh arbata gaminama nuo 2006 metų, o jos receptas slepiamas, tačiau yra žinoma, kad ji fermentuojama šiek tiek trumpiau nei kita Ripe Pu-Erh arbata, kas įtakoja jos išskirtines skonines savybes ir paverčia ją puikiu pasirinkimu ilgalaikiam saugojimui. Arbatos išlaikymas įtakoja ir puiku jos skonį, jis labai turtingas, švelnus, bet brandus su paslėptu meliono aromatu. Tai geriausias pasirinkimas pažinčiai su Pu-Erh arbata. ŽALIASIS (Raw) – tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.