-
Pagrindinis
-
ORIGINALIOS DOVANOS
-
Ripe Pu-Erh (2017 m.) arbata GREIPFRUTE
Ripe Pu-Erh (2017 m.) arbata GREIPFRUTE
- Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
- Kokybės klasė: AAAAA+
- Geriausia iki: Neribojama
- Stilius: Presuota arbata
- Pakuotė: PP maišelis su Zip-lock užsegimu
- Svoris: 400 / 450 gramų
Aukščiausios kokybės, stipriai fermentuota, 2017 metų Pu-Erh arbata greipfrute. Arbatos išlaikymas garantuoja puikų arbatos skonį. Baigus fermentacijos procesą, arbata supresuojama į ką tik išskaptuotą greipfrutą bei kartu su juo išdžiovinama. Taip arbata perimą stiprų ir išraiškingą greipfruto aromatą, o jo skonio natas, aiškiai jaučiamos, gintaro spalvos arbatos užpile. Be greipfruto, aiškiai jaučiamas dūmo kvapas ir salsvas bei gaivus skonis. JUODASIS (Ripe) - dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.
Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
Kokybės klasė: AAAAA+
Geriausia iki: Neribojama
Stilius..