Tai pumpurai, renkami nuo šakų tų pačių arbatos medžių, iš kurių kiekvieną pavasarį renkama žaliava Pu-Erh arbatai. Arbatos medžių pumpurai iš Yunnan provincijos atrodo kitaip nei nuo mažų arbatos krūmų iš kitų Kinijos provincijų. Jie yra didelis, tvirti ir padengti baltu pūku. Kiekvieną pavasarį, kovo mėnesį, jie surenkami ir džiovinami natūraliomis sąlygomis, neatliekant jokio apdirbimo. Taip jie išlaiko savo natūralų skonį ir pirmykšte išvaizdą. Užplikyti arbatos pumpurai - nuostabus, savarankiškas gėrimas. Suteikiantis gaivumo ir žvalumo. Pumpurai plikosi, taip pat, kaip ir kitos Kiniškos arbatos - praliejimu. Arbata turi švelnų, subtilų aromatą, panašų į kitų baltųjų arbatų skonį, bet su specifine Pu-Erh'o natele. Šis gėrimas geriasi labai lengvai. Gėrimas skambiai leidžiasi žemyn, suteikdamas malonias emocijas. Jo skonyje nėra dominuojančių atspalvių. Jis harmoningas ir švelnus. Poskonis yra švelnus, su švelniu salstelėjimu ir šaltuku ant liežuvio galiuko. Pumpurai yra naudojami ir kaip arbatos priedas. Keletas didelių baltų pumpurų į vieną virdulį su Ripe Pu-Erh'a arbata, jai suteiks visiškai naują skonio atspalvį. Su jais taip pat labai gerai dera maišyti raudonas arbatas ir tamsius ulongus.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų (1 – 2 arbatinių šaukštelių) arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 65 – 80° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 3 – 8 minutėms, kol pritrauks arba kol išgausite norimą arbatos intensyvumą...Baltoji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių.