LAPSANG SOUCHONG (NERŪKYTA) - Juodoji arbata iš Fujian provincijos Kinijoje. Ši arbata yra džiovinama virš laužų, kuriems deginti naudojama pušies arba kedro mediena. Prieš džiovinimą bambukinėse pintinėse virš pušies malkų laužo, arbatos lapai yra suvyniojami ir fermentuojami. Sakoma, kad arbata buvo sukurta "netyčia". Valdant Qing dinastijai, valstiečiai nesugebėjo išdžiovinti arbatos iki imperatoriškosios armijos dalinio atkeliavimo. Kareiviams palikus kaimą, valstietis užkūrė laužą po arbatos lapais norėdamas pagreitinti jos išdžiūvimą ir taip suteikė šiai arbatai dūmo skonį.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.