-
Pagrindinis
-
IŠSKIRTINĖS
-
DIAN HONG juodoji arbata CITRINOJE su CHRIZANTEMOS ŽIEDU
DIAN HONG juodoji arbata CITRINOJE su CHRIZANTEMOS ŽIEDU
- Arbatos rūšis: Juodoji arbata
- Kokybės klasė: AAAAA+
- Geriausia iki: 2026 07 07
- Stilius: Presuota arbata
- Pakuotė: Popierinė pakuotė / PP maišelis su Zip-lock užsegimu
- Svoris: 30/50/100/250 gramų
DIAN HONG juodoji arbata CITRINOJE su CHRIZANTEMOS ŽIEDU - Nepakartojamai gilus DIAN HONG juodosios arbatos skonis su užburiančiu CITRINOS aromatu ir CHRIZANTEMOS ŽIEDU. DIAN HONG - Iš kitų raudojųjų (Europoje juodųjų) kiniškų arbatų ši išsiskiria savo sudėtimi – joje daug pūkuotų pumpurėlių, kurie po fermentacijos įgauna auksinį atspalvį, ir suteikia arbatai aromatingumo bei saldumo. Ji pradėta gaminti Junanio provincijoje tik XX amžiaus pradžioje. Pavadinimas „Dian Hong“ verčiamas taip: Dian – vietovė Junanio provincijoje, o Hong – „raudona“, t.y. nurodo arbatos rūšį. Kartais ši arbata gali būti vadinama tiesiog Junanio juodąją arba Junanio raudonąja. Daye - arbatmedžio veislė. Skinami lapeliai - tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant. Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.
Arbatos rūšis: Juodoji arbata
Kokybės klasė: AAAAA+
Geriausia iki: 2026 07 07
Stiliu..