HUANG SHAN MAO FENG žalioji arbata su JAZMINŲ ŽIEDAIS - Kiniška jazminų arbata yra turbūt pati garsiausia natūraliai aromatizuota kiniška arbata. Ji aromatizuojama švelniais baltais jazminų žiedais, kurie išlaiko savo aromatą tik 20 valandų po nuskynimo. Todėl jie turi būti sumaišomi su arbata kiek galima greičiau, kad kuo daugiau aromato spėtų įsigerti į arbatos lapelius. Tada žiedeliai išrenkami iš arbatos, paliekant tik vieną - kitą. Tokiu būdu sultinga kiniška arbata įgauną salsvą jazminų prieskonį. Tai puiki vakaro arbata, norint sustiprinti aromatą, reikėtų įdėti truputį cukraus.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 60 – 90° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 2 – 4 minutėms. Žalioji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių. Laikant ilgiau nei 5 – 7 minutes, arbata apkarsta – tai „sugadintos“ arbatos požymis.