BILUOCHUN / GREEN SNAIL / PAVASARINĖS SRAIGĖS - Garsi žalioji arbata, auginama Tai Hu kalnuose Kinijos Jiangsu provincijoje, taip pat žinoma kaip Pi Lo Chun. Ši arbata pasižymi subtilia išvaizda, vaisiniu skoniu, gėlių aromatu ir ryškiai baltais plaukeliais. Šios arbatos pavadinimas verčiamas kaip „Pavasarinės sraigės“ arba „Pavasario spiralės“, nes arbata sudaryta iš smulkių susuktų lapelių, kuo smulkesnių, tuo kokybiškesnė ir bangesnė arbata. Ši arbata buvo pastebėta ir įvertinta imperatoriaus Kangsi XVII amžiuje. Tuo metu vietiniai ją vadino „Gąsdinančiu aromatu“, dėl jos stipraus šviežio kvapo. Vėliau pavadinimas buvo pakeistas į priimtinesnį imperatoriaus rūmams – „Pavasarinės sraigės“.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 60 – 90° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 2 – 4 minutėms. Žalioji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių. Laikant ilgiau nei 5 – 7 minutes, arbata apkarsta – tai „sugadintos“ arbatos požymis.