-
Pagrindinis
-
BALTOJI
-
SHOU MEI (TAI MU / 2017 m.) baltoji arbata (350 g.)
SHOU MEI (TAI MU / 2017 m.) baltoji arbata (350 g.)
- Arbatos rūšis: Baltoji arbata
- Kokybės klasė: AAAAA+
- Geriausia iki: Neribojama
- Stilius: Presuota arbata
- Pakuotė: Popierinė pakuotė
- Svoris: 350 gramų
SHOU MEI (GAO SHAN) – Skonis išreikštas žymiai ryškiau, negu kitose baltose arbatose ir primena Ulongo arbatų išpuoselėtai minkštą medaus skonio atspalvį. Aromatas – gėlių, vaisių, saldus ir kvapnus, o sauso lapo aromatas panašus į sukritusią, nuvytusią žolę. Poskonis ilgas, šviežias, salstelėja vaisiais. Arbata – švelniai gelstelėjusio persiko spalvos, gali būti beveik permatoma, gali priminti šviežią medų arba gintarą. Shou Mei - ypatinga baltoji arbata iš Fujian provincijos, Kinijoje. Taip yra todėl, kad arbatos lapo forma yra panaši į žmogaus antakį. Arbatos lapeliai plokšti, aromatas tyras ir gaivus. Baltąją arbatą taip pat galima suspausti į apvalų pyragą kaip Pu-Erh arbatą. Panašiai kaip ir Pu-Erh arbatos, baltosios arbatos pyrago sajungininkas - laikas. Įprastai šviežia arbata savo skonį ir kvapą išlaiko iki 2 metų, tačiau laikui bėgant, šis baltosios arbatos pyragas, bus tik kvapnesnis ir švelnesnis. Arbatos skonis kiek artimas žaliai Pu-Erh arbatą.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų (1 – 2 arbatinių šaukštelių)
arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 65 – 80° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 3 – 8 minutėms, kol pritrauks arba kol išgausite norimą arbatos intensyvumą... Baltoji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių.
Arbatos rūšis: Baltoji arbata
Kokybės klasė: AAAAA+
Geriausia iki: Neribojama
Stiliu..