MEDAUS KRŪMO - Arbatos skonis ir kvapas panašus į medaus. Medaus krūmo arbata pasižymi teigiamą poveikį žmogaus sveikatai turinčiomis savybėmis – joje labai mažai taninų ir visiškai nėra kofeino, todėl tinka ir vaikams. Be to, patartina gerti žmonėms, turintiems virškinimo ar širdies sutrikimų. Taip pat šioje arbatoje yra ir priešuždegiminį poveikį turinčių ir nuo virusų saugančių flavonoidų, kurie skatina šlapimo išsiskyrimą, medžiagų, reguliuojančių mėnesinių ciklą, mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje. Arbatos gamybai naudojami lapeliai, koteliai ir žiedai. Nupjautas augalas susmulkinamas, fermentuojamas ir džiovinamas.
Vienam arbatos puodeliui paruošti reikės ~ 2 gramų (arbatinis šaukštelis) medaus krūmo arbatžolių, kurias reikia užplikykite virintu, 95 - 100°C vandeniu ir palaikyti 7 – 10 min. Kuo ilgiau laikysite, tuo sodresnio, išraiškingesnio skonio ir aromato bus jūsų arbata. Galima paskaninti medumi, balinti pienu. Jei norite dar išraiškingesnio skonio, arbatžoles galite pavirti ~ 20 min.