FORMOSA - Tamsesnė ulongo arbata iš Taivano. Ši arbata savo pavadinimą gavo nuo portugališko žodžio "Formosa", reiškiančio "gražus". Lapeliai tamsiai žali, susukti, subtiliai skrudinti. Arbatos užpilas blyškios gintaro spalvos. Kvape aiškiai jaučiamos razinų ir prinokusių vaisių aromatas. Skonis saldus ir sklandus, su aiškiu prinokusių vaisių poskoniu. Formosa ulongas, tai lengvai paruošiama, bet tuo pačiu labai subtili arbata. Tai bene geriausias įvadas į Taivano arbatų pasaulį.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Plikoma 80 – 95 °C virintu vandeniu – laikoma 3 – 5 minutes. Kuo ulongo arbata tamsesnė, tuo karštesniu vandeliu plikoma ir ilgiau laikoma. Užpylus, arbatos lapeliai visiškai išsiskleidžia – jų krašteliai tamsesni, nei lapelių vidurys, nes šis mažiau paveiktas fermentacijos proceso. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai ulongą geria šaltą.