ŽALIASIS (Raw) - tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.
IT'S TIME FOR PU-ERH
JiShunHao (Yunnan JiShunHao Tea Co., Ltd.), pagal gamybos apimtimis, bene didžiausia Pu-Erh gamintoja Kinijoje. Tačiau už jos ribų ji nėra gerai žinoma, nors mūsų požiūriu ir nepelnytai. Mūsų subjektyvią nuomone, JiShunHao siūlo geriausią kokybės ir kainos santykį Pu-Erh arbatų rinkoje. Turėdama nuosavas arbatos plantacijas ir milžiniškus sandėlius Kunmingo apylinkėse, JiShunHao rinkai siūlo aukštos kokybės, gana ilgai išlaikytą (brandinta) Pu-Erh arbatą, už išties prieinamą kainą. Bendras visų jos gaminių bruožas, tai šiek tiek trumpesnis fermentavimas (kiek tiksliai, žinoma laikoma paslaptyje), ko pasekoje, arbatoje atsiranda aiškiai jaučiamas saldus skonis.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.