Raw Pu-Erh (su LIPNIAIS RYŽIAIS / 2024 m.) arbata (100 g.)

NAUJIENOS

Prekės kodas: 1023

Turimas kiekis: 6

  • Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Doy-pack maišelis
  • Svoris: 100 gramų
1274 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Kilmės šalis: Kinija
Gamintojas: Yunnan JiShunHao Tea Co., Ltd
2015 metų Mini Tuo Cha Pu-Erh arbata iš Yunnano provincijos Kinijoje. Baigus fermentacijos procesą, arbata džiovinama kartu su lipniaisiais ryžiais, todėl perima jų aromatą ir skonio natas, kuris šiuo atvejų yra begali išskirtinis ir nenupasakojamas. Užpilas - gintaro spalvos. Skonis saldus ir labai gaivus. Užplikius arbatą aiškiai jaučiamas lipniųjų ryžių skonis ir kvapas. ŽALIASIS (Raw) – tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.

Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.
Neseniai žiūrėtos Visos prekės
Arbatos rūšis: Pu Erh arbata Kokybės klasė: AAAAA+ Geriausia iki: Neribojama Stilius..
1274
Rašyti
Skambinti