JUODASIS (Ripe) - dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.
TEA FROM THE HEAVEN
China National Native Produce and Animal By-products Import & Export Co. (trumpiau CNNP) buvo įkurta 1938 metais ir šiai dienai yra viena didžiausių kiniškų arbatų eksportuotojų pasaulyje, per metus pagaminanti per 70 000 tonų arbatos. CNNP sudaro keli dideli gamintojai (tokie kaip Yunnan Tea Imp. & Exp. Co., Kunming Chang Xuan Tea Co., Ltd ir t.t.). Per ilgą kompanijos gyvavimo istorija, jos produkcija, buvo palankiai įvertinti Pu-Erh arbatos ekspertų, o CNNP kompanijos prekės ženklas tapo neatsiejamu puikios kokybės ir gero skonio garantu.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.