GAO CHEN - Klasikinis žalias Pu-Erh‘as iš arbatos gurmanų gerai žinomos XiaGuan arbatos gamyklos TOUCHA kolekcijos. Pirmas žalias (Raw) TOUCHA kolekcijos „lizdas“ netalinėje dežutėje. 2014 metų derliaus arbata, dėl dalinės fermentacijos, pasižymi ryškiai oranžinia spalva, bei tik šiam Pu-Erh‘iu būdingu sodriu skoniu ir aromatu.
Tea Spirit Rising from Tuocha
Xiaguan arbatos gamykla (puikiai atpažystama iš gervės logotipo, kuris puošią visus jos produktus) įsikūrusi Xiaguan apskrityje, netoli senojo Dali miesto ir tarp Pu-Erh arbatos ekspertų ir megėjų vertinama kaip, aukščiausios kokybės, žaliojojo (Raw) Pu-Erho gamintoja. Šis Yunnano regionas pasižymi išskirtiniu (šiltu ir drėgnu) klimatu, švariu vandeniu ir aukštomis kalnų viršukalnėmis, kas, žinoma, padeda užtikrinti aukščiausią gaminamų arbatų kokybę. Žinomiausia ir labiausiai vertinama Xiaguan „Tuocha“ serija (būdingos dubenėlio formos, arbatos „lizdelis“). „Tuocha“ pirmą kartą buvo pagaminta Xiaguane 1902 metais, o pati Xiaguan arbatos gamykla oficialiai įkurta 1941 metais. Šiai dienai, tai antras pagal dydį Pu-Erh arbatos gamintojas pasaulyje. Per daugiau nei 70-ies metų, savo veiklos istoriją, Xiaguan tapo plačiai žinoma kaip gaivaus ir tuo pačiu stipraus, bei labai dinamiško skonio, žaliojo Pu-Erho gamintoja. Jų arbatos yra labai vertinamos, Pu-Erh kolekcininkų, ypač Guangdžou mieste, bei Taivane.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.