BAO YAN - Žalioji Pu-Erh arbata pagaminta 2015 metais, Xiaguan arbatos gamykloje, Kinijoje. Stipriai presuota Pu-Erh arbata. Užpilas ryškios aukso spalvos, visiškai skaidrus. Skonis gaivus, aiškus ir labai tonizuojantis. Kvapas begalo stiprus ir gundantis. ŽALIASIS (Raw) - tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.
Tea Spirit Rising from Tuocha
Xiaguan arbatos gamykla (puikiai atpažystama iš gervės logotipo, kuris puošią visus jos produktus) įsikūrusi Xiaguan apskrityje, netoli senojo Dali miesto ir tarp Pu-Erh arbatos ekspertų ir megėjų vertinama kaip, aukščiausios kokybės, žaliojojo (Raw) Pu-Erho gamintoja. Šis Yunnano regionas pasižymi išskirtiniu (šiltu ir drėgnu) klimatu, švariu vandeniu ir aukštomis kalnų viršukalnėmis, kas, žinoma, padeda užtikrinti aukščiausią gaminamų arbatų kokybę. Žinomiausia ir labiausiai vertinama Xiaguan „Tuocha“ serija (būdingos dubenėlio formos, arbatos „lizdelis“). „Tuocha“ pirmą kartą buvo pagaminta Xiaguane 1902 metais, o pati Xiaguan arbatos gamykla oficialiai įkurta 1941 metais. Šiai dienai, tai antras pagal dydį Pu-Erh arbatos gamintojas pasaulyje. Per daugiau nei 70-ies metų, savo veiklos istoriją, Xiaguan tapo plačiai žinoma kaip gaivaus ir tuo pačiu stipraus, bei labai dinamiško skonio, žaliojo Pu-Erho gamintoja. Jų arbatos yra labai vertinamos, Pu-Erh kolekcininkų, ypač Guangdžou mieste, bei Taivane.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.