LIU AN GUA PIAN - Viena iš labiausiai žinomu Kinijos žaliųjų arbatų. Pažodinis vertimas reiškia meliono sėklas arba meliono gabaliukus. Išskirtinė, tik rankomis rinkta, džiovinta bei formuota žalioji arbata. Arbata auginama Liu An apylinkėse, Anhui provincijoje, Kinijos vakaruose. Lu An Guapian pavadinimas kilo iš perdirbtų arbatos lapų formos. Jie yra plokšti ir apvalūs, primenantys meliono sėklas. Arbatos skonis be galo švelnus, mat arbatos lapai džiovinami ant labai silpnos ugnies. Pikantišką ir minkštą skonį pagyvina saldžios, meliono skonį, primenančios natos. Užpilas šviesiai žalios, malonios akiai spalvos.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 60 – 90° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 2 – 4 minutėms. Žalioji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių. Laikant ilgiau nei 5 – 7 minutes, arbata apkarsta – tai „sugadintos“ arbatos požymis.