LEVANDŲ žiedai - ne tik gražiai žydi ir skaniai kvepia, – jos naudojamos ir kaip prieskonis ar geriamos kaip tradicinė arbata. Levandos žiedai patiekalams suteikia savotišką prieskonį, tik juos reikia vartoti labai mažais kiekiais. Dedama į padažus, žuvų sriubas, apkepus, daržoves, ypač tinka avienos patiekalams. Taip pat jų dedama į desertus, kepinius, netgi užšaldoma ledo kubeliuose. Levandų arbata – veiksminga pirmoji pagalba, pajutus galvos skausmą, nuovargį. Gali padėti nuo nemigos, nerimo.
Vienam puodeliui paruošti reikės 2 – 3 gramų (1 – 2 arbatinių šaukštelių) arbatžolių, kurias reikia užplikykite virintu, 95 – 100°C vandeniu ir palaikyti 8 – 10 min., kol pritrauks arba kol išgausite norimą intensyvumą... Žolelių arbata gali turėti ir raminamąjį, ir balansuojamąjį, ir stimuliuojantį poveikį. Joje nėra kofeino – tad tai puiki alternatyva įprastai arbatai.