-
Pagrindinis
-
JUODOJI
-
KEEMUN juodoji arbata (5 g.)
KEEMUN juodoji arbata (5 g.)
- Arbatos rūšis: Juodoji arbata
- Kokybės klasė: AAAAA
- Geriausia iki: 2026 05 16
- Stilius: Biri arbata
- Pakuotė: Doy-pack maišelis
- Svoris: 5 gramai
Perkant 5 arba daugiau kaina tik 080 €
Perkant 10 arba daugiau kaina tik 075 €
KEEMUN - Kiniška juodoji arbata, pasižyminti vyno ir vaisių skoniais, kuriai suteiktas vienos žinomiausių Kinijos arbatų (angl. China Famous Tea) vardas. Simetriški lapai, tamsus užpilas. Malonus aromatas, saldaus skonio, su lengvu dūmo poskoniu. Keemun gaminama Anhui (Anhwei) provincijos Huangshan miesto Qimen apskrityje. Keemun istorija palyginus trumpa. Pirmą kartą 1875 metais ją pagamino nesėkmingas tarnautojas, nukeliavęs į Fujian provinciją mokytis juodosios arbatos gamybos paslapčių. Prieš tai Anhui provincijoje buvo gaminama tik žalioji arbata. Rezultatas pranoko jo lūkesčius, puikioji Keemun arbata greitai išpopuliarėjo Anglijoje ir tapo ryškiausia English Breakfast arbatos mišinio sudedamąja dalimi. Keemun pasižymi vaisiniu aromatu su pušų kvapo natomis, džiovintų slyvų ir gėlių užuominomis (bet jos aromatas nėra toks gėlinis kaip Dardžilingo arbatos), kuris sukuria labai savitą ir subalansuotą skonį. Taip pat juntamas švelnus orchidėjų aromatas ir vadinamasis kiniškos arbatos saldumas. Priklausomai nuo to, kaip yra apdorojama, ši arbata gali turėti kartesnį ir intensyvesnį dūmo skonį.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.
Arbatos rūšis: Juodoji arbata
Kokybės klasė: AAAAA
Geriausia iki: 2026 05 16
Stilius..