SKRUDINTA matė APELSINAS - IMBIERAS - Skrudinta matė, su ryškiu, kruopščiai suderintu prieskonių ir apelsinų skoniu. Populiarumą ši arbata pelnė tuo, kad greitina medžiagų apykaitą, joje beveik nėra kalorijų. Matėje yra į kofeiną panašios medžiagos mateino, bet jo poveikis kitoks negu kofeino. Mateinas mažina kraujospūdį, gerina miegą, stimuliuoja centrinę nervų sistemą, suteikia energijos. Prie mateino nepriprantama. Matė arbatoje yra vitaminų C, B1 ir B2, reikalingų mineralų: fosforo, geležies, kalcio ir daugiau nei 20 amino rūgščių, teigiamai veikiančių žmogaus organizmą. Skrudinta matė (min. 68,2%), imbieras, apelsino skiltelės, baltieji ir raudonieji pipirai, goji uogos, sandalmedis, bijūnų, dagio ir saulėgrąžų žiedlapiai, čili pipirai, natūralios kvapiosios medžiagos. Gėrime yra kofeino. Gali būti riešutų pėdsakų.
Arbatos puodeliui paruošti reikės 1 – 3 arbatinių šaukštelių arbatžolių. Užpilti šaltu vandeniu ir po 10 - 20 sekundžių jį nupilti. Po to matę užplikykite virintu, 70 – 90°C vandeniu ir palaikyti 3 – 5 min., kol pritrauks arba kol išgausite norimą arbatos intensyvumą. Plikykite tiek kartų, kol arbata nepraranda savo skonio. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai matę arbatą geria šaltą.