ŽALIASIS (Raw) - tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.
Tea From the Top of the World
Menghai (TAETEA) arbatos gamykla buvo įkurta 1940 metais ir yra įsikūrusi Menghai apskrityje, Xishuangbanna prefektūroje, Yunnano provincijoje, Kinijoje. Šiai dienai, tai garsiausias pasaulio Pu-Erh gamintojas pasaulyje ir su tuo sutinka tiek garsiausi pasaulio Pu-Erh arbatos ekspertai, tiek Pu-Erh arbatos megėjai. TAETEA gamyklos specializacija – juodoji (Ripe) Pu-Erh arbata, kuri pelnytai vadinama Ripe Pu-Erh arbatos etalonu. Dėl plataus žinomumo, bei pačių aukščiausių kokybės standartų, TAETEA produktai dažnai klastojami, todėl nuo 2006 metų pradėta naudoti kiekvieno produkto apsauga – holograma. Menghai (TAETEA) - tai geriausia, ką galima rasti Pu-Erh arbatų pasaulyje.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.