CASCORA / KAVOS UOGŲ arbata

Kosta RikaNAUJIENOS

Prekės kodas: 1080

Turimas kiekis: 15

  • Arbatos rūšis: Kavos uogų arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: 2027 09 08
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Popierinis, plastifikuotas Doy-pack maišelis su Zip-lock užsegimu
  • Svoris: 30/50/100/250 gramų
213 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Kilmės šalis: Kosta Rika
Gamintojas: OXALIS, spol. s r. o., Čekija
CASCORA Costa Rica Alajuela Natural - džiovintas kavos pupelių Coffea arabica L. minkštimas. Kavos pupelės slypi saldžioje kavos uogoje. Džiovinant šias uogas gaunama kaskara. Iš kaskaros pagamintas gėrimas pasižymi maloniai saldžiu aromatu. Ši kaskara atkeliauja iš Hacienda Sonora ūkio, kuriame jau daugiau nei 50 metų 1250 m aukštyje virš jūros lygio auginama ir perdirbama aukštos kokybės kava. Kavamedžiai auginami Poás ugnikalnio šlaituose centriniame Kosta Rikos slėnyje, kur driekiasi didelė dalis nepaliestų džiunglių. Vešlių kavos plantacijų širdyje, Cascara yra žavingos gamtos gausos ir skonio sintezės liudijimas. Nors kavos pasaulyje dažnai nepastebima, Cascara yra tikras gamtos išpuoselėtas perlas. Cascara - džiovinta kavos uogos luobelė, iš kurios ruošiama unikalaus skonio arbata. Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš ispanų kalbos žodžio, reiškiančio lukštas arba išlukštenti. Ant kavamedžių augančios kavos uogos, paprastai yra raudonos, kartais geltonos ar oranžinės spalvos. Šių uogų viduje yra dvi sėklos, kurias mes vadiname kavos pupelėmis, o jas gaubia minkštimas ir luobelė. Kavos uogos, skinamos dėl brangių pupelių, optimalioje sunokimo stadijoje, klasifikuojamos ir atrenkamos. Po atrinkimo jos džiovinamos nuo 7 iki 15 dienų, o pasiekus 12% drėgnumą, uogos minkštimas atskiriamas nuo pupelės. Paprastai kavos uogos laikomos šalutiniu kavos gaminimo produktu ir išmetamos kaip atliekos arba kompostuojamos, todėl Cascaros gėrimas yra ne tik kūrybiškas, bet ir aplinkai draugiškas būdas pilnai išnaudoti kavamedžio dosnumą. Cascara nuo seno mėgstama Jemene ir Etiopijoje, o pastaruoju metu kavos augintojai Pietų Amerikoje (ypač Salvadore ir Bolivijoje) vis aktyviau eksportuoja šį produktą. Kalbant apie skonines savybes, Cascaros arbata yra subtilaus vaisiško skonio gėrimas, savyje išsaugojęs ir dalelę kofeino. Ją galima ruošti ir vieną, bet dažniausiai ji yra skaninama įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais, taip sukuriant išskirtinio skonio, lengvai tonizuojantį gėrimą.

Vienam puodeliui paruošti reikės 2 – 3  gramų (1 – 2 arbatinių šaukštelių) arbatžolių, kurias reikia užplikykite virintu, 95 – 100°C vandeniu ir palaikyti 8 – 10 min., kol pritrauks arba kol išgausite norimą intensyvumą... Žolelių arbata gali turėti ir raminamąjį, ir balansuojamąjį, ir stimuliuojantį poveikį. Joje nėra kofeino – tad tai puiki alternatyva įprastai arbatai.
PRISTATYMAS:
PRISTATYMO TERMINAS: 2 - 4 darbo dienos
Neseniai žiūrėtos Visos prekės
Arbatos rūšis: Kavos uogų arbata Kokybės klasė: AAAAA+ Geriausia iki: 2027 09 08 Stilius: B..
Nuo 213
Rašyti
Skambinti