AN HUA (TIAN JIAN HEI CHA / 2015 m.) juodoji arbata (500 g.)

NAUJIENOS

Prekės kodas: 1085

Turimas kiekis: 3

  • Arbatos rūšis: Juodoji arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Medvilninis maišelis
  • Svoris: 500 gramų
4683 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Kilmės šalis: Kinija
Gamintojas: Hunan Provincial Baishaxi Tea Industry Co. Ltd
AN HUA (TIAN JIAN HEI CHA) - Tian Jian kinų kalba reiškia dangiška, gaivi arbata ir apibūdina aukščiausios rūšies tamsiąją arbatą. Ši Tian Jian tamsioji (pilkoji) arbata iš Hunano provincijos, kuri garsėja vienų geriausių tamsiųjų arbatų gamyba. Tian Jian yra aukščiausios rūšies iš trijų arbatų, auginamų visame Hunano regione - Tian Jian, Gong Jian ir Shen Jian. Susijusiame Hei Cha įraše galime paminėti Tang dinastijos Yang Ye Imperatoriškojo maisto tvarkytojo įrašą, taip pat Penkių dinastijų Mao Wenxi Arbatos spektrąQu Jiang ploną griežinėlį, 80' dydžio. Hei Cha arbatos gamyba pradėta XVI amžiaus pradžioje. Pagal Ming dinastijos arbatos įstatymą, jau Ming dinastijos metu, t. y. 1524 metais, Hei Cha buvo paskelbta oficialia arbata, gabenama į šiaurės vakarus, kur jos reikėjo tautinėms mažumoms. Iki šiol išliko garsus posakis - Geriau tris dienas būti be maisto, nei bent vieną dieną be arbatos. Tian Jian džiovinama ant silpnos pušinių malkų ugnies, todėl arbatos aromate juntami pušų ir odos užuominos, susimaišiusios su švariu miško paklotės kvapu po vėsaus pavasario lietaus. Tian Jian arbata yra lengvai rūkoma, todėl labiau panaši į Zheng Shan Xiao Zhong nei į drąsų, stipriai rūkytą į Vakarus eksportuojamą Lapsang Souchong arbatą. Arbatos išvaizda primena birių lapų Shou Pu-Erh arbatą: ruda, netaisyklingo dydžio ir formos, dulkėtos išvaizdos. Lapas - storas, tamsiai rudos spalvos ir netaisyklingos išvaizdos. Po skrudinimo, arbatos lapai supakuojami į didelius bambuko krepšius ir laikomas brandinimo patalpose su natūralia ventiliacija, kuri leidžia arbatai toliau kvėpuoti ir keistis. Kai arbata yra paruošta parduoti, ji perpakuojama į mažesnius bambuko krepšelius arba maišelius. Tian Jian nėra įmantrus, rankomis suformuotas lapas, o kažkas paprastesnio, kas atspindi didžiulį Kinijos regioninių arbatų asortimentą, kuris yra unikalus, charizmatiškas ir pasakiškai skanus. Ši arbata yra švari ir švelni, su lengvu žemišku ir dūminiu skoniu. Šio Tian Jian skonis labai subtilus ir nepanašus į nieką, ką esame ragavę. Pirmu gurkšniu juntamas skaidrus, šiek tiek sakingas pušyno aromatas ir skonis. Geriant vėliau, atsiskleidžia tamsiai raudonų vyšnių (Morello) ir vyšnių kauliukų skonis bei lengvas cinamono ir žvaigždinio anyžiaus pojutis. Visa tai persipina su cukranendrių sirupo ir rudojo cukraus skoniu. Skirtingai nuo Shou Pu-erh, Tian Jian yra tik lengvai fermentuotas, todėl fermentuoto skonio jame beveik nėra - iš tikrųjų, užmerktomis akimis jaučiame, kad Tian Jian kvepia šviežiu, švariu ir subtiliu Sheng Pu-erh arba tam tikru Maocha. Tiesą sakant, Tian Jian yra gana saldus ir švelnus, o papildomas pušų dūmų aromatas užbaigia vilionę. Tian Jian padės virškinimui, skatins vidaus organų sveikatą ir padės sumažinti cholesterolio bei lipidų kiekį kraujyje.

Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.
PRISTATYMAS:
PRISTATYMO TERMINAS: 2 - 4 darbo dienos
Neseniai žiūrėtos Visos prekės
Arbatos rūšis: Juodoji arbata Kokybės klasė: AAAAA+ Geriausia iki: Neribojama Stilius: ..
4683
Arbatos rūšis: Juodoji arbata Kokybės klasė: AAAAA+ Geriausia iki: Neribojama Stilius: ..
4574
Rašyti
Skambinti